Gamal Fouad ontmoet Mischa Andriessen

Het gesprek is online te volgen via deze link

Jan van Eyck writer-in-residence Gamal Fouad gaat in gesprek met dichter Mischa Andriessen op donderdag 26 november om 20.00 uur in de Jan van Eyck Academie in Maastricht.1 Met dit gesprek rondt Gamal Fouad zijn drie maanden durende werkperiode aan de academie af. De beide schrijvers spreken over hun schrijfproces en de raakvlakken tussen hun werk, en over de rol van beeldende kunst en muziek in hun werk en leven. Het gesprek wordt geleid door Erik Lindner, schrijver, dichter en coördinator van het schrijversprogramma van de Jan van Eyck Academie.

In verband met Corona-veiligheidsmaatregelen is het niet mogelijk extern publiek te verwelkomen, iedereen is van harte welkom om het gesprek online te volgen.
De boeken van de twee schrijvers zijn verkrijgbaar bij boekhandel De Tribune in Maastricht.

Gamal Fouad is schrijver en beeldend kunstenaar. Hij debuteerde in 2016 met zijn roman Oneindig eiland (Querido). In 2008 won hij de Nieuw Proza Prijs en in 2019 werd hij genomineerd voor de J.M.A. Biesheuvelprijs met zijn verhalenbundel De voorhuidenverzamelaar (Querido, 2018). Onlangs werd het verhaal Nachtwacht opgenomen in de verhalenbundel Verhalen voor het slapengaan (Querido, 2020). Momenteel werkt Fouad aan zijn nieuwe roman Oefeningen in nederigheid. Als beeldend kunstenaar vormt Fouad samen met Claire Fons het kunstenaarsduo Felix & Mumford.

Mischa Andriessen debuteerde in 2008 met de gedichtenbundel Uitzien met D, waarvoor hij de C. Buddingh’-prijs ontving. In 2012 volgde de bundel Huisverraad, die werd bekroond met de J.C. Bloem-poëzieprijs. In 2014 werd hem het Charlotte Köhler Stipendium toegekend. Zijn vierde bundel Winterlaken verscheen in 2019. Andriessen is naast dichter ook recensent van jazzmuziek en beeldende kunst.

Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Terrein (2010), Acedia (2014) en Zog (2018). In 2013 verscheen zijn debuutroman Naar Whitebridge. Zijn tweede roman verschijnt in april 2021.